Brunch cu zacuscă fiartă la căldare
Toamna, cu arome de ardei și vinete, cu mirosuri amestecate și gusturi pline, cu soare blând și zile liniștite, vă așteaptă între dealurile din Coșteiu! Haideți să o savurați direct din căldarea în care tanti Emilia Popa va fierbe pentru voi zacusca de vinete la ultimul Banat Brunch din acest an. În 25 septembrie, la Coșteiu de Sus.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro
Meniu și program
11:00 – 13:00
Brunch în gospodărie la Tanti Emilia
Dansuri și cântece vechi din Banat cu Junii Timișului
Ateliere de opincărit și sculptură în lemn
13:00 – 15:00
Plimbare cu bicicletele Eco Timiș la Cariera de piatră
Tură prin sat
Plimbare cu căruța trasă de cai (opțional)
Meniu
Feluri principale
Pipiarcă umplută; zacuscă de vinete, fiartă la căldare și pâine de casă; zamă de cocoș cu zdrențe; varză călită cu găluște și carne din chiscant – rețetă cu specific slovac; ciorbă de chimin cu ouă de prepeliță; grumpi părgăliți; mazăre zdrobită; cârnați colac
Aperitive
Cârnați în pâine – rețetă cu specific slovac; pecină din untură; ouă cu crumpi; jumere de porc; vinete cu ou; pârjoale de cartofi; salată de vinete; pastă de conopidă; brânză sărată și caș de vacă; brânză de oaie; cașcaval; pastă de brânză cu ardei; pastă de brânză cu mărar; pastă de brânză cu ceapă; mămăligă cu crumpi; pâine de casă coaptă în șpoiert; smântână de casă; legume de sezon; murături; ouă fierte; slănină afumată; cârnați din chiscant.
Desert
Lașce lace cu nucă și cu mac; miere de prună; lapte de pasăre; prăjitură cu miere de albină; turtă cu măr; cornulețe crescute cu dulceață; scoverzi cu dulceață de scoabe; găluște cu prune; turtă neagră cu miere de prună; lămâiță.
Băuturi
Ceai de mentă de grădină; limonadă; apă de izvor; cafea.
Ateliere
Ateliere de opincărit
Atelier de sculptură în lemn
Producători locali
Lavandă de Margina
Trandafiri de Curtea
Ciobănița de la Stână la fântână.