Petre MIHĂIEȘ

Biografie

Am fost un norocos în viață! Am transformat visul meu din copilărie în una din cele mai frumoase profesii de vocație din lume, aceea de pilot. După absolvirea Liceului Militar ”Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, am urmat și absolvit Școala Militară de ofițeri activi de Aviație „ Aurel Vlaicu” din Boboc ca șef de promoție pe întreaga școală care pregătea piloți militari și civili, navigatori, meteorologi și ofițeri de stat major.
Am fost pilot timp de 24 de ani, din care cea mai mare parte pe avioane supersonice de vânatoare.
Într-o profesie în care greșeala face diferența dintre a fi și a nu fi, am parcurs toate treptele profesionale, participând în calitate de pilot la doua mitinguri aeriene internaționale unde am avut ocazia să cunosc piloți de elită din principalele puteri ale aviației mondiale.
În momentul în care România a renunțat la singurul avion supersonic cu geometrie variabilă, pe care am executat ultimele misiuni în spațiul aerian al țării, am solicitat trecerea în rezervă.
Am activat apoi ca director general la o firmă privată de construcții și transport din Timișoara. Aici am cunoscut viața reală a antreprenorilor români, cu toate problemele ce-ți stau în cale pentru a fi profitabil și a te menține pe piața liberă, unde reziști doar dacă produsul muncii tale este de calitate și are căutare.
Sunt absolvent cu diplomă de licență al celei de a II-a promoții a Facultății de Științe Politice și Comunicare din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde am fost șef de promoție la secția științe politice; facultatea pregătind și specialiști în studii europene. M-am familiarizat cu problemele administrației publice ca masterand la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, absolvind studiile desfășurate pe durata a 2 ani în urma susținerii examenului de diserație.
La Universitatea Politehnica din Timișoara am absolvit MBA-Executive ca șef de promoție punâdu-mi bazele a ceea ce presupune lumea fascinantă a afacerilor ce aduce plus-valoare și progres oricărei economii din lume.

De ce implicare în politică?

Au trecut prea mulți ani de la Revoluția din decembrie 1989, când toată lumea a sperat că vom scăpa de tarele unui regim politic ce glorifica masele și funcționa nu de puține ori împotriva omului. Am realizat că speranța de a avea un standard ridicat de viață nu se poate realiza din afara terenului de joc. Nimic nu se schimbă de la sine fară implicarea fiecaruia dintre noi.
Ca să schimbi lucrurile ce nu funcționează eficient și să conservi ceea ce este bun în societate trebuie să intri pe terenul de joc, acolo unde societatea își caută calea bună, unde se iau decizii pentru prezent și viitor evitând greșelile trecutului. De aceste decizii depinde calitatea vieții fiecăruia dintre noi.

De ce USR din 2016 și din 2019 USR PLUS?

Uniunea Salvați România și ulterior PLUS au apărut tocmai pentru a acoperi această nișă ce ne duce spre normalitate; cu oameni care au reușit în profesiile lor, nu au mai activat politic cei mai mulți dintre ei, și pot fi germenii schimbării nedusă niciodată pană la capat.
Mă regăsesc aici și am făcut curajos pași pe acest drum deloc ușor.
Într-o societate în care nimeni nu poate deține adevărul absolut avem nevoie de oameni politici capabili să înțeleagă nevoile semenilor să aibă voința, știința și puterea dată de votul cetățenilor pentru a găsi cele mai bune soluții ce pot genera o viată normală pentru noi și pentru generațiile viitoare.
USR PLUS este unul din locurile unde toți oamenii curați, cinstiți și buni profesioniști au șansa să participe la crearea condițiilor necesare pentru ca toți locuitorii României să traiască în normalitate, și să aibă un nivel al vietii comparabil și cât mai apropiat de nivelul atins de țările din vestul Europei, ce constituie motorul de dezvoltare al Uniunii Europene.

Activitate profesională

2017-2021

Consilier parlamentar

Parlamentul României

2011-2016

Manager de proiect

SC CONSART SRL

2006-2010

Director general

SC CONSART SRL

1986- 2002

Pilot, instructor de zbor

Ministerul Apărării Naționale - Baza Aeriană Timișoara

Educație

Septembrie 2015 - iulie 2016

Curs de investitii și tranzactii financiare organizat de “Profit Point” Timișoara

Martie - august 2009

LTC College London England„ General English course at Intermediate Level ”

2005 - 2006

MBA - EXECUTIVE la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara

2004 - 2006

Masterat- Administrație Publică la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara

2000 - 2004

Facultatea de Ştiinţe Politice şi ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara

Februarie-mai 2002

Curs de perfecţionare ofiţeri de state majore ale unităţilor de aviaţie – la Şcoala de Aplicaţie pentru Aviaţie „Aurel Vlaicu”-Boboc

1982-1986

Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu” Boboc– specialitatea naviganţi activi

1978-1982

Liceul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support