CONACUL HODONI

Ansamblul Manase cuprinde un domeniu ce se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare, cuprinzând conacul propriu-zis, două clădiri anexe, un parc dendrologic cu specii rare de arbori, un iaz și o livadă.

Conacul Hodoni este situată in mijlocul naturii, într-un domeniu de peste 10 ha, format din parc dendrologic cu specii rare de copaci, iaz şi livadă cu multe feluri de pomi fructiferi.

Conacul Manase datează din anul 1840, fiind situat în vecinătatea bisericii ortodoxe din localitatea Hodoni. Obiectivul a fost amplasat pe un domeniu care cuprindea numeroase clădiri anexe, parcuri și plantații de arbori. Conform unor hărți din anul 1860, amplasamentul domeniului este identic cu locația actuală. Până în anul 1873, domeniul s-a aflat în prorietatea lui György Manaszy, trecând apoi succesiv în proprietatea altor familii. 

În perioada regimului comunist, ansamblul a fost naționalizat și trecut în prorietatea statului, funcționând ca și sediu protocolar pentru membrii societății „Comtim” (un fost mare complex de creștere industrială a porcilor).

În anul 2004, domeniul este redobândit de către moștenitorul legal, sub proprietatea căruia este restaurat, devenind o locație destinată organizării de evenimente.

Address: 
no. 3 Gării st., 307367 Hodoni, jud. Timis
Pictures: 
Location: 
Zone: